Tovább erősödött a Skoda elektromos SUV-ja

Új kivitellel erősödött a Skoda Enyaq kínálata. Szó szerint értendő a dolog, mert a Sportline iV 80x ténylegesen a kínálat csúcsát jelenti.

A Skoda első kimondottan elektromosnak készülő modellje az Enyaq, mely már megtalálható a szalonokban is. A gyáriak azonban nem hagyják parlagon heverni a konstrukciót és folyamatosan bővítgetik a kínálatot. Most például egy új csúcsverzióval.

Az Enyaq Sportline iV 80x ugyanis az eddigi legerősebb variáns, melynek meghajtásáról két villanymotor gondoskodik. A hátsó tengelyen egy 201 lóerős szerkezet található, míg az első tengelyt egy 107 lóerős megoldás tekergeti, ezzel megvalósítva a független összkerékhajtást is. A rendszer összteljesítménye így 261 lóerő 425 Nm nyomaték mellett.

A kellő energiáról a már ismert 82 kWh-s akkumulátor csomag gondoskodik, mely jelen esetben valamivel több mint 500 kilométeres hatótávot biztosít a méretes SUV-nak, WLTP szabvány szerint mérve. A gyáriak egyelőre gyorsulási adatokat nem közöltek, csupán annyit árultak el, hogy a nagy teljesítmény ellenére a csúcs variáns végsebessége is 160 kilométeres óránkénti sebességnél lesz leszabályozva, ezzel elejét véve annak, hogy a túlbuzgó tulajdonosok túl gyorsan beáldozzák a hatótávot a száguldozás oltárán.