Minőségi problémák miatt késnek a Tesla Model Y kiszállítások

Rengeteg Tesla Model Y megrendelő kapott email üzenetet a napokban, miszerint a vártnál később vehetik csak át az autójukat. A belső minőség ellenőrzés tartja vissza a kiszállításokat.

Nagyjából a következő hetekben kéne az eredeti tervek szerint megérkeznie az új Tesla Model Y példányoknak a megrendelőkhöz, de nagyon úgy néz ki, hogy ez még egy kicsit tolódni fog a jövőben. A vásárlók egy jókora része ugyanis email üzenetben értesült arról, hogy bizonyos minőségi problémák miatt késni fognak a kiszállítások.

„Hihetetlenül fontos számunkra, hogy a Model Y gyártáskapacitás növekedés mellett a hibák számát is minimalizáljuk. Ezért kérlek hidd el, hogy most ez tényleg megváltoztatja az egész márkát”- írja Elon Musk az üzenetben, majd mindenkitől türelmet kér, hogy tényleg hibátlan terméket tudjanak átadni a vásárlóknak.

Persze, idegesítő lehet a várakozás, de azért mégis csak jó pont, hogy a belső minőség-ellenőrzés kezd észhez térni és nem engednek félig összeszerelt autókat kigurulni a gyárból, mint ahogy az az elmúlt években számtalan alkalommal előfordult.