Szoftveres hiba miatt kapott kétszázmilliós számlát egy kínai Tesla-felhasználó

Bár a Tesla-gyorstöltők használata nem mondható kiemelten drágának, egy kínai felhasználó mégis ledöbbent, amikor több mint 200 millió forintnyi jüant számlázott ki neki a rendszer.

A Tesla egyre nagyobb hangsúlyt fektet a globális töltőhálózat kiépítésébe, aminek köszönhetően többek között Kínában is szép számban megtalálhatók az amerikai gyártók töltőoszlopai. Egy ilyen oszlop használata után döbbent le egy helyi Tesla Model 3-tulajdonos, akinek a rendszer csaknem 4 millió jüant, azaz több mint 200 millió forintnyi összeget számlázott ki.

A számlán az szerepelt, hogy a 滤镜粉碎机 névre hallgató Twitter-felhasználó autója nem kevesebb, mint 1 923 700 kWh energiát szippantott magába, ami lehetetlen, hiszen ez egy Tesla Model 3 esetében (60 kWh-s akkumulátor) 32 ezer teljes feltöltésnek felel meg. Természetesen az érintett azonnal felvette a kapcsolatot a Tesla-központtal, ahol rámutattak, hogy szoftveres hiba történt, és természetesen nem kell kifizetni a szóban forgó összeget.

A cnevpost.com információi szerint a Tesla mérnökei egyelőre nem tudják, mi okozhatta a kínos hibát, de gőzerővel dolgoznak annak a felkutatásán és kijavításán. A helyi felhasználók egyébként mostantól a bevezető árnál magasabb összegért vehetik igénybe a szolgáltatást (persze miután lejárt a vásárlás után járó ingyenes töltés időszaka), ami annyit jelent, hogy 3,20 CNY (jelenleg 179 forint) egy kWh ára abban az esetben, ha a töltőoszlopok nagy része üresen áll, míg teljes kihasználtság esetén 6,40 CNY (357 forint) terhelődik a felhasználó számlájára kWh-ként.