Örvendhetnek a Tesla Model 3 és Y-tulajok: mostantól nekik is lehet kretén-kormányuk!

A Tesla mindig is szerette feszegetni a határokat, mindegy, hogy Elon Musk újabb fantasztikus tweetjei vagy a közelgő szebb jövő ígéretei azok, az biztos, hogy szeretik, ha róluk beszélnek.

A Model S számára elérhetővé tett – megosztó fogadtatásban részesült – ökörszarv-kormány (avagy Yoke steering wheel) volt a legutolsó ilyen dobásuk. A kínai ipar jóvoltából mostantól a Model 3 és a Model Y tulajdonosai is élőben kipróbálhatják, hogy mennyire passzol a nagy kormányáttételű autójukhoz. Kapható.

Bár több országban (közöttük Hollandiában is) biztonságosnak ítélték meg a kérdéses kormányt, de nagyon sok másik államban még mindig vizsgálják és egyelőre nem legális a használata. A hazai piacon (USA) is megosztóak a vélemények, hiszen a manőverezni az autóval szűkebb helyeken nem biztos, hogy könnyebb, a másik oldalon azt viszont nem tagadja senki, hogy a Tesla-vásárlók bármit megadnak azért, hogy kitűnjenek a tömegből. Még akkor sem, ha a kormányfogás önmagában katasztrofális és messze van az ideálisnak mondott 10-2-óra kormányfogástól.

A Hansshow egy alkatrész-utángyártó kínai cég, a videó alapján maga a kormány jó minőségű, valódi karbonbetétekkel, remek anyagválasztással. Model 3 illetve Model Y kormányaggyal érkezik. Az ára pedig az elfogadható 1099-1299 dollár között mozog, viszont mindenképpen érdemes megrendelni hozzá a kijelzőt, amely sikeresen imitálja a Model S kabinelrendezését. Az utángyártott kormány természetesen minden olyan funkciót ellát, amit az eredeti is.