Mennie kell az Aston Martin éléről Andy Palmer vezérigazgatónak

Az amúgy is folyamatos nehézségekkel küszködő Aston Martinnak nem jött jól a világjárvány. Be is zuhantak alaposan a részvények, ami Andy Palmer vezérigazgató széképe került.

Évek óta komoly gondokkal küzd az Aston Martin, aminek egyértelműen a koronavírus járvány miatti kereslet leállás sem tett jót. Az eladások az első negyedévben 45 százalékot estek a tavalyi eredményhez képest, pedig ezen a fronton akkor sem állt túl jól a nagy múlttal rendelkező sportkocsi márka.

A DBX SUV piacra dobásának kellett volna mentőövként funkcionálni, hiszen a Porsche, a Bentley és a Lamborghini is rengeteget profitált a saját szabadidő-járgányuk piacra dobásával, csak éppen ennek a tervnek alaposan keresztbe tett a COVID19.

A pangó piac és pénzügyi eredmények azt eredményezték, hogy előző héten mélyrepülésbe kezdtek a márka részvényei, ráadásul az Aston Martin piaci értéke is alaposa lecsökkent. Az egykori 4,87 milliárd dollár helyett most már csak 539 milliót ér a cég, ami jóval a kritikus pont alatt van.

Nem csoda tehát, hogy Andy Palmer vezérigazgatónak mennie kellett, a helyére pedig Tobias Moers, az AMG eddigi igazgatója kerül majd. Moers eddigi helyét pedig az a Philipp Schiemer veszi át, aki eddig a Mercedes-Benz brazíliai részlegét igazgatta.