770 lóerővel bír az Aston Martin DBS limitált szériája

Bár egy Aston Martin mindig közel a maximumot jelenti, a gyáriak mégis folyamatosan feljebb és feljebb teszik azt a bizonyos lécet. Most be is mutattak egy DBS limitált szériát, mely a szinte nem is létező hibrid Valkyrie szupersportkocsit nem számolva a gyártó eddigi legerősebb próbálkozása.

Egy Aston Martinnak az elegancia és a teljesítmény harmóniájáról kell szólnia. Nincs ez másként akkor sem, ha egy limitált szériát dobnak piacra a gyáriak. Na jó, a most bemutatott DBS átirat esetében inkább a teljesítményre hegyezték ki a dolgot a mesterek, de nem érheti rossz szó a dizájnt sem.

DBS 770 Ultimate igazi letisztult eleganciával rendelkezik, szerencsére nem kapott túlméretes hátsó szárnyat vagy túlzó matricázást, első ránézésre talán egy lopakodó jut az ember eszébe. A turpisságra csak az új 21 colos felni, na meg néhány Ultimate felirat emlékeztet, amiket a belső térben is megtalálhat a szerencsés tulajdonos.

Ami viszont közel sem visszafogott, az a teljesítmény. A gyáriak ugyanis a már ismert duplaturbós 5,2 literes V12-es egységből 770 lóerőt tudtak kipréselni, ami pontosan 10 lovacskával több, mint amit a legendás One-77 tudott. Persze, a hibrid szupersportkocsi Valkyrie 1176 lóerejétől még mindig távol vagyunk.

Természetesen átdolgozták a futóművet is a mesterek, mely az ADS szoftver frissítését is tartalmazta, illetve erősebb első kereszttartót szereltek be, de a kormánymű sem maradt érintetlen a jobb kezelhetőség érdekében. Bár, nem mintha ezzel bármi probléma lett volna egy „mezei” DBS esetében.

A 770 Ultimate átirat lényegében a jelenlegi DBS pályafutásának a csúcsa, melyből csupán 499 darabot építenek meg. Mennyi az ára? Az Aston Martin nem közölte, ugyanis mire kiírták volna az adatokat, már el is fogyott mind a 499 darab előrendelésben. Akkor meg már nem mindegy, hogy mennyibe kerül?