Még hosszú ideig otthonról dolgozhatnak a Mercedes irodai alkalmazottjai Amerikában

A koronavírus járvány miatt bevezetett „home office” rendszer sokak számára nem működhet hosszú távon, viszont vannak olyan munkák is, ahol ez akár a jövőt is jelentheti. Mint a Mercedes és az irodai dolgozók esete.

A világjárvány terjedése sokunkat otthoni munkára, azaz „home office” rendszerre kárhoztatott. Új élmény ez új tapasztalatokkal, viszont vannak olyan szakterületek, ahol ez nem tartható sokáig, míg más területek esetén akár meddig kivitelezhető maradhat a szakértők szerint. Erre az utóbbira kitűnő példa a Mercedes amerikai képviselete, aki az irodai dolgozóknak akár évekig is lehetővé teszi az otthoni munkát.

Ez annyit tesz, hogy az Atlanta mellett található Mercedes irodaház dolgozóinak idén már biztos nem kell többet bemenniük a munkahelyükre, de ezt akár a 2021-es évben is fenntarthatja a vezetőség az előzetes tervek szerint.

„Ami eddig kivételes esetnek számított (például betegség miatti otthon maradás), az a jövőben teljesen normális lesz. Ezt biztosan megtanította nekünk a mostani világjárvány” -mondta Nicholas Speeks, a Mercedes amerikai kirendeltségének a vezérigazgatója.

Valószínűleg sok más cég lesz még, aki átáll az új munkavégzésre, hiszen egészségügyi szempontból nem csak biztonságosabb, hanem anyagi forrásokat is meg lehet takarítani vele. Például ott van mindjárt, hogy nem kell óriási irodákat bérelni, elég csak kisebb „munkaállomásokat” fenntartani a jövőben..