Elektromos lesz az Aston Martin DB11 és a Vantage utódja

Bár eddig is lehetett hallani olyan információkat, hogy elektromosra vált az Aston Martin is, most viszont már konkrét tervekkel rukkoltak elő az angolok. A DB11 és a Vantage utódja már biztos, hogy villanyos lesz.

A villanyosítás korszakában nehéz megmaradniuk a gyártóknak a hagyományos belsőégésű megoldásoknál. Nem azért, mert akkor lemaradnának a vásárlók kegyeiért folytatott csatározásban, hiszen a növekvő elektromos előretörés ellenére is még a többség benzines vagy dízel járműben gondolkodik, hanem azért, mert így az emissziós normák miatt komoly bírságokra számíthatnának az elkövetkező években. Az Aston Martin nem is kockáztat és hivatalosan is megkezdte az ampervadászatot.

Először is, jön pár hibrid (például a Valkyrie és a Valhalla, de még a DBX is kap ilyen variánst), majd a bejelentés szerint 2025-ben megjelennek az első már kizárólag elektromos modellek is a patinás angol gyártó kínálatában.

A fejleményekről maga az Aston Martin vezérigazgatója, Tobias Moers beszélt az Auto News magazinnak, aki azt is elárulta, hogy a DB11 és a Vantage modellek utódjai lesznek az első ilyen hangtalan fecskék, majd szépen lassan jön a többi modell is. „A sportkocsi szegmensünknek elektromosnak kell lennie, ehhez nem fér kétség” – jelentette ki egyhangúan Moers, ezzel egyértelműen jelezve, hogy a döntés már megszületett.