Megvan a McLaren új hibrid sportkocsijának a neve

Artura néven kerül majd a szalonokba a McLaren új konnektoros hibrid sportkocsija 2021 első felében. A technikai specifikációkról még mindig nem számolt be a gyártó.

Már korábban hallani lehetett arról, hogy egy új konnektoros hibrid sportkocsi fejlesztésén dolgozik mostanság a McLaren, most viszont megérkezett az első gyárilag megerősített információ az újdonsággal kapcsolatban.

Legelőször nem technikai adatokról vagy formai megoldásokról beszélt a gyártó, hanem bizony kiderült, hogy milyen néven kerül majd a szalonokba az autó. Ez pedig Artura lesz, azaz nagyon úgy tűnik, hogy a McLaren felhagy az eddigi számozásos megjelölésével (720S, 675LT, stb…) és konkrét nevet akaszt az újdonságaira majd a jövőben.

Technikai szinten eddig azt tudhatjuk, hogy a meghajtásáról egy duplaturbós V6-os benzines erőforrás gondoskodik majd elektromos motorokkal kiegészítve. A rendszer teljesítményéről egyelőre nem árultak el semmit, de a gyáriak arra már kitértek, hogy az eddigi V8-as motorok szintjét nem csak hozza majd az új felállás, hanem rá is tud licitálni azokra.

“Az Artura minden eleme új lesz, egészen a platformtól kezdve, a nagyteljesítményű hibrid hajtáson keresztül a karosszéria kialakításig, ám ezek megalkotásakor arra a több évtizednyi tapasztalatra támaszkodtunk, amit a szuperkönnyű verseny- és utcai autók terén szereztünk. Ezeket a tapasztalatokat ültetjük most át az elektromos sportkocsik világába”- mondta büszkén Mike Flewitt, a márka vezérigazgatója az új hibrid szupersportkocsi első hivatalos beszámolóján.