Szinte világítanak a Rolls-Royce legújabb limitált szériás modelljei

Szemkáprázató neonfény hatású festéssel látta el a Rolls-Royce néhány modelljét, hogy aztán limitált szériában kínálja őket a különlegességre vágyó vásárlóknak. Mindegyik árnyalatot egy-egy egzotikus élőlény motiválta!

Ha Rolls-Royce, akkor mindenkinek azonnal a fényűzés és a határtalan luxus jut eszébe. Ez természetesen teljesen helytálló feltételezés, viszont manapság a neves angol gyártó nem zárkózik el a feltűnő, mondhatni szemfényvesztő megoldásoktól sem. A világító Emily szobrocska (amit egyébként azóta betiltott az Európai unió) és a csillagos eget mintázó LED-es tetőkárpit csak a kezdet, most valami még látványosabbal rukkoltak elő a szakik!

Itt vannak ugyanis a neonhatású fényezéssel ellátott limitált szériák, melyek mindegyikéből csupán négy darabot készít majd el a gyártó.

A különleges példányok a Wraith, a Dawn és a Cullinan modellek egyedi kiviteleinek a sorát gazdagítják és egytől-egyig a Black Badge, azaz a fekete emblémával, hűtőráccsal és ablakkeretekkel ellátott edícióra épülnek fel. A rikító színek a külső mellett a belső tér díszítésénél is feltűnnek.

Na de miért is pont ezen árnyalatokban kínálja a kocsikat a Rolls? A hivatalos álláspont szerint ezek mindegyike egy-egy egzotikus élőlényre vezethető vissza. A Wraith kupé zöldje például a nevével ellentétesen ilyen színű ausztrál kék levelibékát jelképezi, míg a Dawn kabrió az Ohi’a lehua növény élénkpiros virágait hivatott feleleveníteni. A Cullinan kéksége a Rhetus periander egzotikus pillangó szárnyaira utal.

Összesen tehát 12 neonfényezésű Rolls készül el, tehát sietnie kell annak, aki egyet a garázsában szeretne tudni. A limitált csomag felára ismeretlen, ami érthető is annak fényében, hogy a Rolls-Royce célközönsége nem árlista, hanem tetszés alapján válogat extrát az autójához.