Befejeződött a McLaren 720S gyártása, már az utódmodellre koncentrál mindenki

A McLaren szépen csöndben 2022 végén kivezette a kínálatból az egyik legkeresettebb sportkocsi modelljét. A 720S utódját hivatalosan még nem mutatták be, de már most elkezdték az előjegyzéseket felvenni rá.

Alig öt évvel a bemutatása után a McLaren szépen csöndben nyugdíjazta az egyik legsikeresebb sportkocsi modelljét. A 720S gyártása 2023-ban már nem is folytatódik, így aki most akar a gyártónál rengeteg pénztől megszabadulni, annak más alternatíva után kell néznie. Választhatja esetleg a konnektoros hibrid Arturát, vagy már most beáll a sorba a 720S utódmodell várólistájába.

Az eset különlegessége, hogy még nincs is 720S utód, a gyártó hivatalosan semmit nem leplezett még le. A McLaren azonban azt már elárulta, hogy már készül az autó, így semmi akadálya az előjegyzések megnyitásának.

„Mindenki számára tiszta, hogy ez a kocsi a 720S tovább finomított változata lesz. Megértették, hogy ez nem egy következő generációs, alapjaiban újraépített úttörő járgány. El is kezdték elárasztani előjegyzésekkel a kereskedéseinket, pedig mi semmi konkrétabbat nem árultunk még el”- mondta Nicolas Brown, a McLaren amerikai részlegének elnöke.

Brown bejelentése azért is fontos, mert az eddigi gyári kommunikációnál konkrétabb, azaz egyértelműsíti, hogy maradnak a 720S alapok, csupán az eddigieknél több és jobb lesz az utódmodell. Valószínűleg az eddig 720 lóerővel bíró 4 literes V8-as erőforrás is tovább erősödik. Már csak az a kérdés, hogy a McLaren ebben az esetben is leszámol-e az elnevezésbe beleírt teljesítménnyel, vagy folytatja a régebbi hagyományt, ezzel egyértelműsítve, hogy a 720S továbbfejlesztett változata kerül be a palettába. Nemsokára kiderül, a jelenlegi állás szerint ugyanis az újdonság jó eséllyel még idén be fog mutatkozni.