Változtat a recepten az Audi a sportkocsijainál, de egyelőre még nem árulták el, hogy pontosan ezt hogy kell érteni

Az nem kérdés már, hogy az R8 és a TT a jövőben elektromos modellként szerepel majd az Audi palettáján. A gyáriak azonban még több változtatást akarnak, hiszen szerintük a változó vásárlói igényeket kell követni az autók fejlesztésével.

Az Audi már egy ideje kifejtette elkötelezettségét a villanyosítás iránt, ami természetesen a sportos modellek palettáján is tetten érhető lesz. Sőt, a német gyártó inkább azoknál helyezi előtérbe egyelőre az elektromos hajtások alkalmazását, hiszen az e-Tron GT lényegében egy RS modell is a jövőből.

Na de mi lesz az olyan, minden porcikájukban a sportkocsik világába tartozó járgányokkal, mint például az R8 és a TT? Azok is megváltoznak, ráadásul sokkal nagyobb mértékben, mint amire elsőre számíthatnánk! Erről a gyártó értékesítési igazgatója, Hildegard Wortmann beszélt a Top Gear magazinnak.

„Az R8 a márkánk ikonja. De a múlt ikonjai nem feltétlenül a jövő ikonjai is. A következő generáció nem csak egy R8 lesz elektromos motorral, hanem arra van szüksége, hogy másként legyen R8, mint eddig”- hangzott az utalás arra, hogy lényegesen többet változtatnak majd a németek a koncepción egy egyszerű villanyosításnál.

Hogy erre miért is van szükség, azt a másik legendás modell, a TT kapcsán árulta el a gyártó képviselője: „Egy hiteles és érzelmekkel feltöltött sportkocsi volt, de az ügyfelek megváltoztak, a világ elfordul az eddig ismert roadsterektől. Mi mindig az érzelmekre hatottunk az autóinkkal, nézd csak meg a tanulmányainkat. Vannak ötleteink szép számban!”

Ennél részletesebben egyelőre nem árulta el Wortmann, hogy milyen átalakuláson mennek majd keresztül az Audi sportos modelljei, de az már most érződik, hogy gyökeres változásokat készítenek elő a gyáriak az ilyen nyilatkozatokkal.