Jeges témával tüzeli fel az Audi az RS e-tron GT modellt

Kimondottan a jeges versenyzés szerelmeseit szólítja meg az Audi legújabb limitált szériája, melynek alapja az RS e-tron GT és csupán 99 példány készül belőle.

Bizonyos országokban kimondottan nagy népszerűségnek örvend a jégversenyzés. Ilyen például Ausztria is, ahol konkrét bajnokságot építettek már fel a témára, ráadásul rendszerint felbukkannak a szériában olyan legendás típusok is, mint az Audi Quattro.

Erre a témára alkotta meg pár hónappal ezelőtt a négykarikás márka az RS e-tron GT ice race koncepciót, mely az elektromos szedán több dizájnelemét is újragondolta. Akkor még nem lehetett tudni, hogy lesz-e valami tömegek számára is kézzelfogható a jeges Audiból, most viszont kiderült, hogy ha nem is tömeges szinten, de kaphatóvá válik az ice race edíció.

Persze, az összesen 99 példány erejéig készülő autón már a hagyományos felniket láthatjuk, de a jellegzetes ezüst-fehér-lila matricázás egy az egyben került át a limitált szériára. Értelemszerűen ezek a mintázatok többnyira a jeget és a havat jelképezik, de a lila részek például a síelők által használt kirívó színvilággal ellátott szemüvegeket hivatottak megeleveníteni. Ehhez jön még hozzá a hófehér belső bőrözés és az alcantara kormány, hogy teljes legyen a hűvös hangulat még a legnagyobb nyári melegben is.

A hajtáslánc mindezek mellett maradt a régi, azaz 598 elektromos lóerő leadására képes. Ezzel aszfalton 3,3 másodperc alatt gyorsul 100-ra az elektromos Audi, ami bizony inkább megizzasztja az embert, bármennyire is a jégversenyzés megelevenítése a különlegesség fő feladata.