Megérkezett a platós Peugeot, de Európa nem kap belőle

A Peugeot leleplezte azt a modellt, mellyel a platósok piacára szeretne betörni. Nem világszinten, mert a Landtrek Európában nem lesz kapható.

Ahogy egyre inkább növekszik világszerte a pickup modellek népszerűsége, érthető módon annál több gyártó jön ki a saját modelljével. Most már a Peugeot is a játékosok között van, igaz nem világszinten.

A most bemutatott Landtrek ugyanis csak Dél-Amerikában és Afrikában kerül a kereskedésekbe első körben, majd később Kínábal és Japánban válik elérhetővé. Európa sajnos nem kap belőle, pedig a karizmatikus Peugeot arculattal könnyen kiemelkedhetne a mezőnyből a francia újdonság.

A belső tér is rendben van, igaz az i-Cockpit műszerfal elrendezést nem kapta meg a platós. Viszont a műszeregység digitális, alapáron jár a 360 fokos kamera rendszer és a sávtartó asszisztens, illetve az Android Auto-ra és az Apple CarPlay-re is fel lett készítve az infotainment rendszer.

A motorpaletta összesen két egységből áll, ám ezzel a kettővel tökéletesen lefedi a Peugeot azt a réteget, melyet megcéloznak az autóval. A 150 lóerős 1,9 literes dízeles változatot inkább azok választják majd, akik munkaeszközként tekintenek a Landtrek-re, akik viszont ennél többet látnak benne, azok a 2,4 literes 210 lóerős benzinesben találhatják meg a számításukat.