Bemutatta a Cupra az új versenyautóit

A Cupra egyszerre két olyan versenyautóról rántotta le a leplet, mely az új Leon generációra épül fel. Nem csak az elektromos jövőre készültek fel a gyáriak, hanem a benzines versenyzés szerelmeseinek is tudnak újat mutatni.

A Seat kötelékébe tartozó Cupra bemutatta azt a két új versenyautóját, mely a most bevezetett új Leon generációra épül fel. Igaz, ezekből csak az egyiknek van köze az utcai változathoz valamilyen mértékben.

A Leon Competicion TCR ugyanis egy négyhengeres kétliteres turbós benzines egységet kapott, mely 340 lóerő leadására képes 410 Nm nyomaték mellett. A karosszéria és a belső kialakítás egyaránt megfelel a túraautó szabványoknak, a MacPherson felfüggesztés pedig és a gátlók pedig úgy lettek kialakítva, hogy teljesen testre szabhatók legyenek.

A jövő versenyzését képviseli az e-Racer, mely teljesen elektromos, ám 680 lóerő leadására képes. A meghajtásról nem kevesebb mint négy elektromotor gondoskodik, melyek az energiát a vízhűtéses 65 kWh-s akkumulátor csomagból nyerik. A műszaki megoldások teljese mértékben megfelelnek a jövő évben elrajtoló ETCR elektromos túraautó bajnokság szabályainak. A Leon e-Racer hatótávja egyelőre nem ismert, így nem tudni milyen hosszú versenyeket láthatunk majd vele a jövőben, ám a 3,2 másodperces 100-as sprint és a 270 kilométeres óránkénti sebesség mindenképpen tempós futamokat sejtet.