Megdőlt az Amerikát autóval átszelő rekord a koronavírusnak köszönhetően

Pár merész amerikai kihasználta a koronavírus járvány terjedése miatt kiüresedett utakat és megjavították a New York-Los Angeles rekordot kocsival. Természetesen a „futam” teljesen illegális volt.

Akárcsak a világ legtöbb országában, így Amerikában is megüresedett utakat eredményezett a koronavírus járvány. Ezt használta ki néhány túlbuzgó amerikai, amikor eldöntötték, hogy megjavítják a New York- Los Angeles útvonal időrekordját kocsival.

Az illegális akcióhoz egy 2019-es Audi A8 L-t használtak, melynek csomagtartójába extra üzemanyagtartályt építettek, hogy kevesebbszer kelljen megállniuk tankolni. A szinte nulla forgalomnak és az előkészületeknek köszönhetően sikerült is megjavítani a tavaly novemberi 27 órás és 25 perces időt, melyet egy Mercedes E63 AMG-vel állítottak fel.

Az új rekord tehát 26 óra és 35 perc, melyet folyamatos vezetéssel értek el a résztvevők. Az biztos, hogy ha vége lesz a járványnak és minden visszaáll a régibe, akkor már szinte esélytelen lesz ennél jobb időt futni a forgalomnak köszönhetően.