Különlegességet árverez a Porsche, hogy segítse a koronavírus elleni küzdelmet

A Porsche anyagi támogatással járul hozzá a koronavírus elleni harchoz. Na de mennyit szánnak erre? Annyit, amennyiért az utolsó 911 Speedster új gazdát talál magának.

A globális szintű összefogás a koronavírus leküzdésére többféle eszközzel valósul meg az autóipari cégek esetében. Van aki autót ad, van aki pedig pénzt. A Porsche most egybegyúrta a kettőt.

A német sportkocsi gyártó ugyanis úgy döntött, hogy elárverezi a 911 Speedster, egyben a 991-es széria legutolsó darabját. Az árverést a szakmában nagy névnek számító Sotheby’s bonyolítja le, a befolyt összeg pedig teljes egészében a védekezésben nagy részt vállaló United Way Worldwide’s COVID-19 Community Response and Recovery Fund alapítvány számlájára kerül.

Mindezek ellenére nem csak az alapítvány járhat jól az akcióval, hiszen aki az aukciót megnyeri, az az autókülönlegesség mellett egy ahhoz illő egyedi méregdrága karórával is gazdagodik, illetve a Porsche a saját tesztpályáján biztosítja a számára egy gyári tesztpilóta segítségével, hogy alaposan meg tudja ismerni a legújabb szerzeményét, illetve ura legyen annak versenypályás környezetben is.