Még ebben a hónapban megérkezik az új Ford Ranger generáció

Az új Ranger a Bronco alapjaira épül fel, de mégis teljesen más világnézetet képvisel majd, mint a retro terepjáró. A Ford ausztrál részlege alkotta meg és a modell történetében először kap konnektoros hibrid hajtásláncot is.

Szinte hihetetlen, de a Ford Ranger jelenlegi generációja már 10 éve a piacon van. A modellfrissítés is 6 éves már, így mindenképpen kezd aktuális lenni az utódmodell bemutatása. A jelek szerint nem is kell már olyan sokáig várni rá.

A Ford ausztrál részlege ugyanis elkezdte az információk kiszivárogtatását az új felvonásról, mely ugyan arra a módosított T6 létraalvázra épül fel, melyet az új Bronco is használ. A közös pont lényegében ennyi lesz, az új Ranger ugyanis egy teljesen új konstrukcióként mutatkozik be globálisan az ígéretek szerint még ebben a hónapban.

A gyártó a sajtóközlemény szerint a fejlesztés alatt több mint 5000 pickup tulajdonost kérdezett meg arról, hogy mit tartanak fontosnak egy platós modell esetében, a munkálatok alatt pedig figyelembe vették ezeket a véleményeket is.

A technikai részletekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a paletta főként az EcoBoost motorcsaládra épül majd fel, lesz 2,3 literes 4 hengeres erőforrás és 2,7 literes V6-os is, illetve a 2 literes EcoBlue dízel is jelen lesz egyes piacokon. Ami igazán újdonság, hogy a modell történetében először beszéltek a fejlesztők a plug-in hibrid lehetőségéről is.