Nem kap platós kivitelt a Ford Bronco

Fű alatt készült, de még az első komolyabb kiszivárogtatásig sem jutott el a Ford Bronco platós változata. Most gyári informátorok erősítették meg, hogy nem lesz semmi a Jeep Gladiator konkurensének szánt modellből.

A Ford az új Bronco piacra dobásával akkorát robbantott, amibe még a saját bicskájuk is beletört. Az óriási kereslet és a beszállítói hiányosságok óriási várólistát eredményeztek, így jelenleg arra koncentrálnak a gyáriak, hogy valahogyan ki tudják szolgálni a jelenlegi megrendelőket. Bizonyos szinten érthető, hogy ebben a helyzetben most még nem akarnak beleugrani egy újabb, várhatóan szintén tömegeket megmozgató variánsba.

Ugyan hivatalos gyári megerősítést sosem kapott, de pletyka szinten hallani lehetett arról, hogy készül a Bronco platós változata, melyet a Jeep Gladiator konkurenseként dobtak volna piacra az amerikaiak. Most viszont az Automotive News portál néhány belsős informátorra hivatkozva közölte, hogy törölték a projektet.

A gyáriak indokként azt jelölték meg, hogy ezzel a Ranger elől vontak volna el vásárlókat, márkán belül pedig nem akarnak belharcot felállítani, főleg egy olyan kategóriában, ahol már most is piacvezetőnek mondható a mákra. Ebben is lehet valami és teljesen érthető a döntés a jelenlegi tények és a Bronco körül kialakult káosz ismeretében.