Féláron adják a kínai Broncót

Szó sincs pofátlan másolatról vagy autóipari lopásról, a Ford Kínában gyártja a helyi piacra szánt Bronco példányokat.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a Ford Bronco már hivatalosan is megérkezett Magyarországra. Persze, nem váratlan a lépés, hiszen már a kezdetektől tudni lehetett, hogy a retró-modern terepjáró globálisan elérhető lesz.

Így persze az ázsiai piac sem maradhat ki a szórásból, ám ott más egy kicsit a képlet, mint a világ más tájain. A Ford ugyanis Kínában gyártja le a helyi vásárlóknak szánt példányokat a Changan együttműködés keretein belül.

Ez azt jelenti, hogy a kínai Bronco minden porcikája helyben készül, még a 2,3 literes erőforrás is, mely 275 lóerő leadására képes, míg a világ más tájain az ezzel megegyező Ecoboost motor picivel 300 lóerő felett teljesít az autóban.

Külső tekintetében minimális az eltérés a kínai és a globális Bronco között, csupán a hűtőmaszkon is megjelenő Ford felirat, a világosabb fényszóró-betét és a hátul látható kínai karakterek árulkodnak a kiszervezett gyártásról. Ami még fontos különbség, hogy a Jiangling Ford üzemben jövőre gyártásba kerülő modell ára a gyáriak közleménye szerint 300 ezer kínai juan (nagyjából 15 millió forint) lesz, ami kevesebb mint a fele annak az összegnek, amit eddig kellett fizetni egy import példányért.