Mától ingyenes a parkolás Magyarországon!

A koronavírus helyzetre tekintettel a Magyar Állam az egész országban ingyenessé tette a parkolást. Nem azért, hogy mászkálj, hanem azért, hogy akinek dolgoznia kell, az inkább autóval menjen.

Már korábban is felmerült a kérdés, hogy vajon érdemes lenne-e a vészhelyzet idejére ingyenessé tenni a parkolást közterületen. Aki otthon van, annak nem kéne nap közben fizetnie az álló kocsijára (mondjuk a céges kocsira vagy az asszony kocsijára, aminek nincs lakossági engedélye), akinek pedig dolgoznia kell, az így szívesebben vágna neki a munkanapnak a jelenleg nagyobb biztonságot jelentő autóval, mint tömegközlekedéssel.

Az önkormányzatok egy darabig ellenezték a dolgot, ám a tegnapi napon Orbán Viktor kihirdette a rendeletet: ma reggeltől a vészhelyzet idejére teljesen ingyenes a parkolás az ország egész területén.

„A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját”- hangzott a miniszterelnök érvelése.