Egészen újszerű kijelzőt kínál a Hyundai

A Hyundai Mobis bemutatta a legújabb infotainment kijelző megoldását. Nem az az igazi újdonság, hogy ha nincs rá szükség, akkor elnyeli a műszerfal, hanem az, hogy nem csak két állásban tud működni, azaz ki lehet bújtatni részlegesen is.

Manapság az autóiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak a képernyők. Ez a digitális korszak velejárója, így nincs értelme túlzottan lázadni ellene. Fölösleges? Igazság szerint a telefonokon is az, mégis örülünk neki, mert így akár már dolgozni is lehet rajta. Az autók esetében is már több funkcióra kell gondolni, azaz nem elég, hogy alapvető információkat olvasunk le, hanem lassan irodaként és szórakoztató központként is üzemelnek a járgányok.

Éppen ezért, egyre nagyobbak a kijelzők, aminek egyik hátulütője, hogy egyre komolyabb figyelemelterelő hatással is bírnak. Erre kínál most egy újszerű megoldást a Hyundai Mobis, azaz itt a műszerfalba eltüntethető Oled kijelző.

Fontos azonban, hogy nem csak ennyiről van szó, hiszen hasonlóval már találkoztunk korábban is. A most bemutatott kijelző lényege, hogy hajlítható, így a felhasználói igényekhez igazítható a mérete. Alapból nem is látszik, de ha csak mondjuk pár alapvető műszert szeretnénk megjeleníteni rajta, akkor elég egy picit kijjebb tolni a tetejét. A következő lépcsőfok a teljes infotainment rendszer, ha pedig nem is közlekedünk az autóval, hanem mondjuk egy töltőoszlopra csatlakozva várakozunk, akkor pedig még nagyobb kijelző tornyosul elénk, amin akár filmet is lehet nézni élvezhető minőségben.

A Hyundai hozzá tette, hogy az új technológiával kapcsolatban már most kimondottan nagy az érdeklődés a világ minden tájáról, azaz könnyen lehet, hogy a jövőben nem csak a koreai márka modelljeiben láthatjuk viszont.