Már a kormányzati intézmények közeléből is eltiltották a Teslákat Kínában

Tovább folytatódik a Tesla modellek kitiltása a kínai intézmények területéről. A hadsereg után a kormány sem engedi, hogy fontosabb létesítmények közelébe kerüljenek az amerikai elektromos autók.

Pontosan két hónappal ezelőtt jelentette be a kínai hadsereg, hogy a bázisaikra többé nem lehet behajtani Tesla modellekkel. Miért? Mert a Sentry Mode által folyamatosan működésben tartott kamerák kémkedésre is használhatók az ázsiai ország képviselői szerint, így semmi keresnivalójuk nincs titkos létesítmények területén.

Elon Musk nem sokkal később reagált a fejleményekre és a TikTok botrányhoz hasonlította az esetet, azaz elmondása szerint alaptalan minden félelem, szó sincs kémkedésről. “Nagyon erős elhatározással rendelkezünk azzal kapcsolatban, hogy minden birtokunkba jutó információt a lehető legbizalmasabban kezeljük. Ha kémkedésre használnák valakik a Teslákat, mi magunk állítanánk le a rendszert!”.

Úgy látszik a Kínát nem igazán hatotta meg Musk nyilatkozata, most ugyanis újabb helyekről tiltották ki az amerikai elektromos járgányokat. Egészen pontosan most már nem csak a honvédelmi, hanem a kormányzati létesítmények egy része is tiltólistás, azaz aki ide érkezik egy Teslát vezetve, annak mindenképpen egy külső parkolóban kell majd megállnia a Reuters elmondása szerint.

Ugyan külső szemlélődőként jelentéktelennek tűnnek ezek az intézkedések, de azt szem előtt kell tartanunk, hogy Kína a Tesla második legnagyobb piaca. És hát nem éppen a legszerencsésebb reklám egy márkának, ha az adott országban egyre több tiltás és negatív megkülönböztetés éri a felhasználókat…