Egy Yaris GR-el kevesebb!

Alig érkeztek meg az első példányok a megrendelőkhoz, valaki máris sikeresen rommá tört egy Toyota Yaris GR-t. A pályanapozás lett az apró kis sportos járgány veszte.

Ha valaki, akkor a Toyota az elmúlt években igyekezett a hot hatch rajongók kedvében járni, hiszen a Yaris immár másodszor kapott gyári tuningos kivitelt. Már az előző generáció GRMN változata is egy kitűnő sportos járgány volt, ám az új GR kivitel még magasabb szintre tolta az élvezeteket az összkerékhajtásának köszönhetően.

Lényegében egy utcai rali átiratról van szó, melynek meghajtásáról egy háromhengeres 1,6 literes turbós benzines erőforrás gondoskodik 261 lóerős teljesítménnyel 360 Nm nyomaték mellett, a részletek finom összehangolásában pedig maga a rali legenda, Tommi Makinen is besegített.

Mindez szép és jó, de sajnos nem elég a sikerhez versenypályán ott ugyanis nagyon számít, hogy ki ül a volán mögött. És nem csak a jó időeredmény érdekében ajánlott némi hozzáértéssel belekezdeni a másodpercek hajkurászásába, hanem bizony azért is, hogy ne tréleren kelljen a helyszínről elvinni a totálkárosra roncsolt kocsit.

Esetünkben egészen pontosan arról van szó, hogy a Yaris GR sofőrje erősen túlvállalta magát a nedves pályán, a kis japán keresztbe állt a kanyarban, majd a pilóta korrigálás gyanánt egyszerűen átrántotta a másik oldalra a kavicságyba a verdát. Ez még talán nem is lett volna baj, csak hogy a tempó ekkor még nem igazán kopott el, így a Toyota azonnal látványos bukdácsolásba kezdett. Szerencsére a sofőr nem sérült meg komolyabban, a mindösszesen 25 ezer példány erejéig készülő autó ezen példányát viszont szinte biztos, hogy nem éri meg ilyen állapotból megmenteni…