Magyar vonatkozása is van az Opel nagy 2020-as változásainak

Az Opel évről évre komolyabb átalakuláson megy át, mióta a PSA tulajdonában van. Most a 2020-as évben több magyar vonatkozású változás is lesz.

Az Opel beszámolt a 2020-as változtatásokról, melyeknek nem egy magyar vonatkozása is van. Először is fontos megjegyezni, hogy hazánkban tavaly a gömbvillámosok eladások tekintetében nem könyveltek el visszaesést, viszont kiugró növekedést sem érhettek el. A szinten tartás pedig hosszú távon nem jelent túl jót, hiszen a konkurens márkákkal szemben is piaci részesedést veszthetnek.

Mindenesetre az új évben több változtatás lesz tapasztalható, például már most eltűnt a kínálatból a Mokka és a lépcsőshátú Astra, viszont nálunk is elérhetővé válik pár hónap múlva a Grandland X konnektoros hibrid változata. A villanyos átállás jegyében még ehhez az elektromos Corsát is hozzá csapják majd a gyáriak várhatóan nyártól, ám az Opel Magyarország tekintetében a legfontosabb változás mégis a szentgotthárdi gyáregységet érinti majd. Itt ugyanis a fennállás óta először történik meg, hogy PSA eredetű motorokat gyártanak majd a PureTech háromhengeres turbós benzines személyében.

A gyár átállását az új motorra egy 38 millió eurós modernizálás és beruházás előzte meg.