Terepes felszereltségi szintet kap a Skoda Kamiq

A Skoda az SUV palettájába is bevezeti a terepjárós stíluselemeket magába foglaló Scoutline felszereltségi szintet. Először a Kamiq esetében alkalmazzák a gyáriak.

Ami az Audi esetében Allroad és a Mercedes palettáján All-Terrain, az a Skoda esetében Scoutline néven keresendő. Bizony, ez az a felszereltség, ami terepjárós stíluselemekkel ruházza fel az alapból nem éppen terepes modelleket. A Fabia kombi már bemutatkozott ilyen formában is, most pedig az SUV paletta legkisebbjén, a Kamiq-on van a sor.

A Kamiq Scoutline jellegzetessége kívülről a fekete műanyag kerékjárat toldat, illetve az ezüst színű lökhárító szegély. Szintén ezüst színben pompáznak a tükrök, illetve a tetősínek is ki lettek emelve.

Ami viszont nem lett, az a futómű. A gyáriak a jelek szerint úgy gondolták, hogy a Kamiq már alapból elég magas ahhoz, hogy valaki könnyű terepre merészkedjen vele, illetve külön motorpalettát sem állítottak neki a Skoda szakemberei, gyakorlatilag bármelyik eddig megismert egység mellé kérhető a csomag.