Limitált szériával ünnepel a BMW M5

A BMW úgy néz ki, hogy most már minden ötödik M5 születésnapot különleges szériával ünnepli. A 30 után is az Edition 35 Jahre is, mely stílusosan Abu Dhabi-ban mutatkozott be.

A BMW nem véletlenül büszke az M5-ös szériára, hiszen a világ egyik legjobb sportos limuzinjának számít a modell. Egészen hihetetlen, de már 35 éve tart a sztori. Bár a 30 éves évforduló kerekebb volt, egy ünnepi szériát most is piacra dobtak belőle.

Az Edition 35 Jahre az M5 Competition modellen alapul és természetesen alapáron jár bele minden extra, ami egy M5-be kérhető. Különlegessége, hogy csak Frozen Dark szürke fényezéssel készül el, ráadásul a 20-as felni szett is ehhez hasonló szürke árnyalatot kapott. A külső szürkeséget egyedül az arany színűre festett kéknyergek törik meg.

Ez utóbbi szín a belső térben is meghatározó szerepet tölt be, hiszen a karbon díszbetétek is „aranyos” árnyalatot kaptak. Ezeken kívül csak fekete bőrt alkalmaztak a gyáriak, így inkább a komorságra helyezve a hangsúlyt.

Természetesen plakettet is kapott az autó, melyen azt láthatjuk, hogy a 350 darabos szériából éppen hányadik a miénk. Bizony, stílusosan összesen 350 darabot készítenek el belőle, így aki ünnepelni akar, annak jobb lesz sietnie az előrendeléssel.