Limitált szériával búcsúzik a Jaguar F-Type

Egy korszak lezárását jelenti a Jaguar F-Type ZP Edition, mely csupán 150 példányszámmal kerül a piacra. Nem csak az F-Type búcsúzik így a kínálatból, hanem egyben jelenlegi állás szerint ez a márka utolsó belsőégésű motorral szerelt sportkocsija is.

A Jaguar immár 10 éve mutatta be az egzotikus sportkocsiját. Az F-Type ideje tehát egyértelműen lejárt, újabb generációt pedig nem mutat be a gyártó. A végső búcsú előtt azonban még egy limitált szériát piacra dob a Jaguar. Ez az F-Type R P575 verzión alapuló ZP Edition, mely csupán 150 példány erejéig kerül gyártás alá.

A széria kétféle színösszeállításban kérhető kupé és kabrió formában egyaránt. Az egyik a kék külsőhöz társított vörös-fekete belső bőrözés, a másik pedig a világos-ezüst fényezéssel járó kék-fekete belső kialakítás. Mindezek mellett belül természetesen ZP Edition feliratokkal és egy plakettel is találkozhatunk, amin az kerül megjelölésre, hogy a 150 darabból éppen hányadikként legyártott példányban ülünk.

Hajtás tekintetében természetesen a búcsú széria a lehető legerősebb alternatívát kapta meg, azaz a P575 V8-as ötliteresével számolhatnak a vásárlók, mely nem meglepő módon 575 lóerőt képes kipréselni magából 700 Nm nyomaték mellett.

A motor ebben az esetben azért is fontos, mert a ZP Edition nem csak az F-Type modellt búcsúztatja, hanem egyben egy korszakot is lezár. A Jaguar innentől kezdve ugyanis nem kínál több belsőégésű motorral szerelt sportkocsit, mivel a tervek szerint 2025-től már csak és kizárólag elektromos autókkal foglalkozik majd az angol márka.