A Renault egyezkedne, a Nissan pedig kihátrálna

Egyre érdekesebb vonzata van a Renault-Nissan házasságnak. A Financial Times információi szerint a japánok a szétváláson ügyködnek, míg a franciák tovább egyezkednének a közös jövővel kapcsolatban.

A Renault és a Nissan több éves házassága lassan szappanopera szintre ér, a jövő pedig egyre inkább megjósolhatatlanná válik. Legalábbis erre enged következtetni a Financial Times legújabb értesülése, mely szerint a Nissan vezetősége a függetlenedésen dolgozik.

A bennfentes információk szerint Carlos Ghosn szökése után „toxikussá” vált az együttműködés a japán fél szerint, hiszen az elmúlt időszak sikertelen egyezkedései után ez tovább rombolja a két fél egymásba vetett bizalmát.

Mindezek mellett azt még senki sem tudja, hogy a szétválás miként történhetne meg, ha esetleg úgy adódik, hiszen jelenleg a Renault komoly mértékű részesedéssel rendelkezik a Nissan márkában, és érthető módon erről nem fognak könnyen lemondani. A Financial Times szerint a franciák a további együttműködésben bíznak és ebbe az irányba terelik majd az idei tárgyalásokat, hiszen egy szétválás katasztrofális hatással bírna egy olyan időszakban, ahol lassan már csak összefogások és egybeolvadt cégóriások határozzák meg az autós ipart.