Porsche születésnapot ünnepel a Puma

A Porsche 911 Carrera RS 2.7 ötvenedik születésnapját ünnepli a Puma egy limitált példányszámban készülő cipőkülönlegességgel. A stílusos lépő mellé Porsche múzeum belépőt is kapnak a gyors vásárlók.

A Porsche és a Puma közösen jelentette be azt az együttműködést, melynek keretein belül a legendás 911 Carrera RS 2.7 modell bemutatásának ötvenedik évfordulóját ünneplik meg stílusosan. Természetesen egy limitált szériás cipőkülönlegességről van szó. Na, de ne rohanjunk ennyire előre, hanem ejtsünk pár szót arról az autóról, mely előtt így igyekeznek tisztelegni a két cég képviselői.

A Porsche 1972-ben, a Párizsi Autószalonon mutatta be azt a modellt, mely az elnevezésével egyészen az 50-es évekig mutatott vissza. A 911 kínálat csúcsát képező Carrera RS 2.7 ugyanis először viselte az ikonikus elnevezést, mely a híres Carrera Panamericana versenyútvonalra utal.

Ezen a pályán 1954-ben bravúros kategóriagyőzelmet aratott a Porsche az 550 Spyder modellel. Érthető, hogy a gyáriak nem akármire lövik el a megjelölést, így a maga idejében a Carrera RS 2.7 nemes egyszerűséggel a leggyorsabb német autó volt a maga 245 kilométeres óránkénti végsebességével.

Szóval, eme legenda előtt tiszteleg most a Puma x Porsche Suede RS 2.7 névre keresztelt cipő, melyből összesen 500 példány készül minden színösszeállításban, ráadásul a sorszám szerepel is a „lépő” oldalán. Ez annyit tesz, hogy összesen 5000 darab kerül piacra, ugyanis tízféle színösszeállításban érhető el, melyek mindegyike a Carrera RS 2.7 egy-egy ikonikus összeállítására utal.

Az ünnepi lábbeli 120 eurós, azaz nagyjából 46 ezer forintos árcédulával rendelkezik, ami csak elsőre tűnhet soknak. Ha azt is hozzávesszük, hogy minden vásárló kap egy ingyen belépőt a németországi Porsche Múzeumba, akkor már egyből nem is olyan elszállt az a bizonyos árazás.