11 év után is érkezik frissítés a Honda S2000-hez, egyelőre csak Japánban

Japánban mutatta a Tokiói Autószalonon a Honda egy kis S2000 ráncfelvarrással állt elő. A sztori érdekessége, hogy ezt az autót már 11 éve nem gyártják.

Még manapság is a legkedveltebb Hondának számít az az S2000, melyet pontosan 20 éve dobtak piacra a japánok, és 11 éve már nem is készül új belőle. Ennek fényében mondhatnánk, hogy újat már nem tud mutatni ez az autó, csak éppen nem szabad elfelejteni, hogy a Honda az a gyártó, aki hosszú távon is törődik az autóival. Így lehetséges, hogy most a Tokiói Autószalonon mutattak be hozzá egy kis frissítést.

A 20th Anniversary Prototype névre keresztelt módosítás külsőleg leginkább az új első lökhárítót foglalja magában, mely nem csak dizájn jelleggel bír, hanem a gyáriak szerint az előző változatoknál jelentősen több leszorítóerőt is termel. Új még a feketére festett hátsó szárny is, illetve a szintén fekete felnik sem szerepeltek eddig a kínálatban.

Belül az új Panasonic fejegység tűnik fel elsőre, ám az infotainment funkcióiról egyelőre nem árult el részleteket a gyártó. Motorikusan nem nyúltak az autóhoz, a felfüggesztés viszont kapott egy kis modernizálást a biztosabb futás érdekében. Ez volt mind a jó hír, a rossz viszont még csak most jön: az új kiegészítők csak Japánban vásárolhatók meg, így a hazai tulajdonosok igen költséges és körülményes beszerzési folyamatra készülhetnek fel.