Limitált szériával búcsúzik a jelenlegi E osztály AMG generáció

A Mercedes-AMG különleges kiadással búcsúztatja a W213 kódjelű E osztály AMG kivitelét. A Final Edition gazdag felszereltséggel és grafitszürke fényezéssel lesz megvásárolható alig 1000 példány erejéig.

A Mercedes E osztály jelenlegi generációja, melyet csak W213 (kombiként S213) kódnéven ismerünk, immár kerek hat éve van a piacon. Lassan érkezik a következő felvonás, így a németek szépen lassan elkezdték búcsúztatni a nagysikerű szériát.

Természetesen az AMG palettára érkezik a Final Edition, mely lényegében az E 63 S 4MATIC+ gazdagon felszerelt és dizájnban továbbgondolt változata lesz. Azt már elárulta a gyártó, hogy kizárólag matt grafitszürke magno fényezéssel lesz elérhető, alapáron pedig járnak majd hozzá a 20 colos, magasfényű fekete színű, keresztküllős, kovácsolt alumínium AMG könnyűfém keréktárcsák is.

A különlegesség magába foglalja a Night csomagot is, azaz a matt szürke fényezéshez magas fényű fekete díszítőelemeket párosítanak a gyáriak. Opcionális tétel a karbon csomag, mellyel tovább bolondítható a külső-belső megjelenés.

Belül az AMG kimondottan nagyteljesítményű modellekhez kifejlesztett sportüléseit találhatjuk, melyet titánszürke-gyöngy és fekete AMG nappabőr kárpitozással látnak el, feltűnő sárga varrásokkal javítva az összképet. A sárga varrás a fekete nappabőr és DINAMICA mikroszálas AMG Performance kormánykeréken is megfigyelhető.

Mivel az ünnepi szériából csupán 999 darabot készítenek el a németek (akár kombi karosszériával is), így belül mindenképpen találkozhatunk még az egyedi azonosító plakettel is, melyet a középkonzolra helyeztek el a szakik a „Final Edition” kiegészítéseként. A hajtáslánchoz nem nyúltak hozzá, azaz marad a 612 lóerős, 4 literes, biturbó V8-as motor a búcsú erejéig.

Az árról egyelőre nem esett szó, de ha igazi fanatikus vagy, mindenképpen ajánlott elkezdeni érdeklődni a márkakereskedődnél, mielőtt elkapkodják előled a gyűjtői darabokat!