Limitált F-Type szériával ünnepli a Jaguar az E-Type hatvanéves születésnapját

Immár hatvan éve annak, hogy a Jaguar bemutatta az azóta legendássá vált sportkocsiját, mely E-Type néven került be a köztudatba. Most ezt a kerek évfordulót ünneplik az angolok egy limitált szériás F-Type modellel.

Pontosan hatvan éve mutatta meg először a Jaguar a ma már ikonikusnak számító sportkocsiját, mely E-Type néven vált ismertté és ma már a gyűjtők legféltettebb kincsei közé tartozik. Egy ilyen legenda kerek „születésnapját” természetesen illik megünnepelni, ezért az angolok gyorsan be is mutattak egy limitált szériás F-Type kivitelt. Azért az F-Type, mert szellemiségében ez a modern megfelelője az E-Type modellnek, azaz egy dinamikus, hosszú motorháztetővel és csapott farral ellátott sportkocsi.

Az ünnepi széria a beszédes Heritage 60 Edition nevet kapta meg, a különlegessége pedig többek között a Sherwood zöld fényezése, melyet utoljára a 60-as években kínált a gyártó a modelljeihez. Ezt egészíti ki a fekete hátsó betéttel ellátott 20 colos felni szett és a szintén fekete féknyereg.

A belső térben is találunk változtatásokat, például mindjárt ott van a műszerfal tetején elhelyezett alumínium borítás, mely mintájában és színében egyaránt az E-Type visszapillantó tükör ház borítását hivatott feleleveníteni. Ehhez jönnek még hozzá a több helyen megtalálható Heritage 60 Edition feliratok és természetesen a számozás is. Ez utóbbi fontos, hiszen csak 60 darab fog készülni az ünnepi modellből, amely kupé és kabrió formában is elérhető.