Mostantól minden előre bejelentett funkció működni fog a VW ID.3-ban

A német gyártó bejelentette, hogy sikeresen kijavítottak minden szoftveres hibát az elektromos ID.3-ban, így most már minden előre eltervezett funkció működni fog.

A Volkswagen alaposan megszenvedett az ID.3 elektromos autó piaci bevezetésével, hiszen először a koronavírus járvány miatt kellett tolni a megjelenést, aztán pedig kiderült, hogy szoftveresen még nem készült el teljesen az autó.

Ez utóbbit áthidalták azzal, hogy a nem működő funkciókat (például a kiterjesztett valóság alapú szélvédőre vetített navigációt) egyszerűen letiltották az első példányokban, a kellemetlenségért cserébe pedig elengedtek pár havi lízing díjat a gyáriak a kocsi árából.

Most viszont bejelentette a német gyártó, hogy sikerült minden hibát kijavítani, így a mostantól átadásra kerülő példányok esetében már minden elektronika és kiegészítő szolgáltatás elérhető lesz.

Természetesen egy szoftverfrissítés keretein belül a már az utakon futó ID.3-ak is megkapják a legújabb „csomagot”, ám a korábban kommunikált felhőalapú frissítés helyett ezt a márkaszervizekbe fogják majd elvégezni. Ehhez a tulajdonosoknak egy napra kell majd otthagyni az autójukat, ugyanis a frissítés méretét figyelembe véve, a művelet akár 8-10 órán keresztül is eltarthat majd az előrejelzések szerint.