Lesz új GTi Peugeot, de valószínűleg villanyos alapokon

A Peugeot egy időben Gti jelzéssel dobta piacra az átlagnál sportosabb modelleket, az utóbbi időkben viszont elkezdett feledésbe merülni a legendás betű kombináció. Ez megváltozik nemsokára a Peugeot vezérigazgatója szerint.

A Peugeot életében a GTi-zés egyet jelentett a sportos és vérpezsdítő utcai modellek piacra dobásával. Az 508 kapcsán azonban már PSE (Peugeot Sports Engineered) néven kerül piacra a sportváltozat, így sokan egyenesen már temették az eredeti kombinációt.

Most a márka vezérigazgatója, Jean-PhiIippe Imparato tett pontot az ügy végére egy az Autocar magazinnak tett nyilatkozatában.

„Nem szabad együtt emlegetni a PSE és a GTi modelleket, mivel nem azonos felhasználói élményt nyújt a két kategória. A PSE lényegében a teljesítmény és a menetdinamika modern újraértelmezése. Jelenleg egyetlen autó képzelhető el GTi-ként és ez nem más, mint az új 208-as, akár elektromos kivitelben”- hangzott a tájékoztató.

Nem hiába hangzott el a villanyautózás, hiszen a Peugeot is egyre komolyabb fejlesztéseket tesz ebbe az irányba, így érthető, hogy a villanyos modellek esetében is fel szeretnének állítani egy sportosabb kategóriát, aminek népszerűsítésére kapóra jönne a régi elnevezés leporolása.