Az eredeti ár duplájáért ment el a jótékonysági Porsche 911 Speedster

Kimondottan nagy sikerrel zárult az a jótékonysági árverés, melyen az utolsó Porsche 911 Speedsternek kerestek új gazdát. Mintegy 170 millió forintot ajánlott valaki az ünnepi modellért.

Pár napja írtuk meg, hogy a Porsche egy jótékonysági aukcióval segíti a koronavírus elleni küzdelmet. Ezen az aukción az utolsó, még el nem adott 911 Speedster példánynak kerestek gazdát, hogy aztán az érte kapott teljes összeget jótékonyságra fordítsák.

A licit lezárult, a siker pedig nem maradt el. Az aukciót több mint 40 ezer ember követte figyelemmel online, végül pedig beérkezett az utolsó ajánlat: valaki 550 ezer dollárt, azaz csaknem 170 millió forintot ajánlott a Porsche különlegességért és a vele járó szolgáltatásokért.

Ez lényegében a duplája annak, amit a többi vevőnek ki kellett fizetnie a márka 70. születésnapjára piacra dobott autóért, így érthető, hogy a szervezők abszolút sikernek értékelték a történteket.

A teljes összeget át is utalták a United World Way szervezet számlájára, majd a Porsche még hozzádobott 500 ezer dollárt a segélycsomaghoz!