Lehet, hogy mégsem csak elektromos lesz a következő Dodge Charger

Bár a Dodge az elmúlt években azt állította, hogy a Dodge Charger következő generációja kizárólag elektromos formában lesz elérhető, most mégis úgy néz ki, hogy lesz belőle benzines kivitel is. Néhány kémfotó és egy beszállítói szivárogtatás erősítette ezt meg.

A Dodge évek óta kommunikálja, hogy a Charger következő generációja már kizárólag elektromos formában lesz elérhető. Be is mutattak azóta már egy tanulmányt, illetve a kifutó generációból is piacra dobtak néhány búcsúszériát. Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy mégis lesz egy kis csavar a dologban.

Pár napja ugyanis napvilágot látott néhány kémfotó, mely az új Charger kasztnikat mutatta meg teljesen csupaszon. Ezen figyelhettünk fel egy érdekességre, nevezetesen a váltónak fenntartott alagútra a karosszéria alatt. Egy elektromos autóban márpedig nincs helye hagyományos értelemben vett váltónak.

Nem sokkal később egy meg nem nevezett beszállító szivárogtatta ki, hogy nem véletlen a felfedezés, ugyanis a Charger tényleg kapható lesz benzines kivitelben az elektromos mellett, azaz a gyáriak a Stellantis 3 literes duplaturbós sorhatos motorjával próbálják majd megtartani a villanyosításra egyelőre nem nyitott vásárlókat.

Valamilyen szinten azért számítani lehetett erre a lépésre, a Dodge vezérigazgatója, Tim Kuniskis ugyanis már tavaly év végén megemlítette, hogy az új Charger olyan moduláris platformra épül fel, ami támogatja a belsőégésű motoros kivitelt is.