Benzines motorokkal is bemutatkozott az új Mini

Tavaly elsőként tisztán elektromos formában mutatkozott be a Mini Cooper legújabb generációja, ám most megérkeztek a benzines egységek is a palettára.

Ahogy változik az autóipar, úgy áll a feje tetejére minden, amit eddig megszoktunk. Régebben például az volt a nagy szenzáció, ha egy modell kijött elektromos formában is, most pedig már az a hír, ha idővel befut mégis egy belsőégésű motorral szerelt változat.

Ez figyelhető meg most a Mini esetében is. Tavaly ugyanis megérkezett a Cooper negyedik generációja, melyet kizárólag elektromos formában mutattak be. Most viszont befutottak a benzines kivitelek is.

Az nem meglepetés, hogy nem teljesen új erőforrásokról van szó. Az előző generáció kínálatában már megismert 1,5 literes 156 lóerős háromhengeres mellett felbukkan a kétliteres 204 lovas alternatíva is. Az előbbivel a Cooper 7,7 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, míg az utóbbival 6,6 másodperc is elég neki ehhez.

Fontos megjegyezni, hogy az elektromos és a benzines Minik nem egy helyen készülnek. A villanyos példányok gyártását kiszervezték Kínába, míg a benzinesek gyártása továbbra is Angliában marad.

A Mini legújabb generációja egyelőre csak háromajtós karosszériával kapható, de az ígéretek szerint az év második felében felzárkózik az ötajtós és a kabrió is.