Elektromos formában is elérhető lesz a Cadillac Escalade

A Cadillac még 2021-ben védette le az Escalade IQ elnevezést, most pedig egy kedvcsináló képecskével erősítették meg, hogy már gőzerővel készül az elektromos változat, mely hosszított kivitelben is elérhető lesz.

A GM jövőre vonatkozó tervei között komoly szerepet játszik a villanyosítás. Ennek legjobb példája, hogy a cégcsoport luxusmárkája, a Cadillac már gőzerővel halad ezen az úton, hiszen a Lyriq SUV nem csak a tengerentúlon, hanem Európában is részt vesz az elektromosra vágyó vásárlók kegyeiért folyó harcban.

Nemsokára egy újabb szereplő is megjelenik a Cadillac villanyos kínálatában, a gyártó ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy még idén megérkezik az Escalade IQ, azaz elektromos formában is kapható lesz a méretes SUV modelljük. A nevet még 2021-ben védette le a gyártó, ráadásul nem csak Escalade IQ, hanem mindjárt IQL formában is, azaz egyértelműen a hosszított kivitel is elérhető lesz villanyos formában.

Egyelőre a technikát érintő részletekbe nem ment bele a gyártó, de minden bizonnyal a Hummer BT1-es platformjára épül majd fel az autó, ami által nem kizárt, hogy az elektromos Escalade is az 1000 lóerős villanyos kategóriát lesz hivatott képviselni.