Mercedes visszahívás: egyetlen darab S osztályt rendelnek vissza Amerikában

A Mercedes modelljei eléggé sikeresek Amerikában, így elég sok fut belőlük az utakon. S osztályból is adtak el idén bőven, viszont úgy tűnik, egyetlen példánynál hibáztak a gyáriak. Most ezt az autót rendelik vissza a szervizbe.

Ha egy gyártó visszahívást ír ki, akkor legtöbbször pár ezer darab érintett autóról beszélhetünk. Főleg egy olyan márkánál, mint a Mercedes, aki százezerszám értékesíti a modelljeit a tengerentúlon is. Most viszont felbukkant az amerikai közlekedésfelügyelet oldalán egy kiírás, mely egyetlen darab autót érint, egészen pontosan egy 2022-es S osztályt, melyet március 7.-én gyártottak le.

A leírás alapján a gyáriak egy vizsgálat eredményeként jöttek rá, hogy hibás ragasztót használtak a műszerfal összeszerelésénél, ami azon ponton veszélyes, hogy emiatt a légzsákok hibás működést produkálhatnak. Tehát nem arról van szó, hogy menet közben szétesik az egész, hanem ha bekövetkezik a baj, akkor elvesztheti életmentő funkcióját a berendezés. Persze, ezt komolyan kell venni, így egyetlen darab erejéig is ki kell írni a visszahívást, hogy szabályos legyen a garanciális korrigálás.

Az eset azon a ponton is érdekes, hogy szemmel láthatóan a gyártók képesek kiszúrni a hibákat egyetlen példányra vetítve is, hiába megy a tömeggyártás teljes gőzerővel. A hiba az bizony hiba, ami szerencsére előbb-utóbb valahol kibukik a rendszerben. Persze, szerencsétlen összefüggésben, de ez a „szénakazalból tű kiemelés” szép volt a Mercedes részéről.