Lamborghini témára felépített elektromos gokarttal ünnepel a Xiaomi

A kínai Xiaomi immár tíz éve van jelen a piacon. Az eletkromos eszközökkel foglalkozó cég most egy speciális, Lamborghini témájú gokarttal ünnepel.

A legtöbb ember a Xiaomi kapcsán egyből a mobiltelefonokra gondol, pedig a kínai cég a mobilitás világában is igencsak otthonosan mozog. Kínálnak már elektromos rollert, sőt gokartot is, ráadásul az utóbbiból már egy Lamborghini stílusban felépített ünnepi széria is létezik.

A NineBot Gokart Pro Lamborghini Edition ugyanis kifejezetten a márka fennállásának tizedik évfordulójára készült el, természetesen az olasz autógyár jóváhagyásával. A széria különlegessége az igazi Lamborghini sárga fényezés és az egyedi, F1-es autókat idéző orrkiképzés, na meg a kihagyhatatlan hanggenerátor, mely V10-es és V12-es dallamokat egyaránt képes szimulálni.

Ezen felül más, a driftelést is lehetővé tévő gumik kerülnek rá, az akkumulátort pedig egy 423 Wh teljesítményűre cserélik. Ezzel a legkisebb Lamborghini, ami egyébként egy Xiaomi is egyben, egy töltéssel 62 kört tud megtenni egy 400 méteres pályán nagyjából 40 kilométeres óránkénti sebességgel.

Az ünnepi gokart 1500 dollárba, azaz nagyjából 450 ezer forintba kerül, az alap NineBot Gokart Pro pedig 350 ezer forintos áron érhető el a már a magyar forgalmazóknál is.