Zárlat lehetősége miatt függesztették fel néhány konnektoros hibrid BMW értékesítését

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Ford Kuga konnektoros hibrid értékesítését függesztették fel tűzveszélyre hivatkozva, most viszont a BMW-nek is hasonló problémával kell megküzdenie.

Elég nagy port vert fel a Ford előző héten azzal, hogy az EU veszélyes terméknek minősítette a Kuga konnektoros hibrid változatát, miután azok sorra gyulladtak ki beázás utáni zárlat miatt. Most kiderült, hogy a BMW is hasonló problémával küszködik, legalábbis egy idén gyártott széria erejéig.

Egészen pontosan az idén március 13 és augusztus 6 között gyártott konnektoros hibridekről van szó, melyeknél egy belső vizsgálat derített fényt arra, hogy a külső töltés közben rövidzárlat alakulhat ki, ami természetesen az autó kigyulladásához vezethet. A probléma nem csak a 3-as széria konnektoros hibridjeit érinti, hanem az X1, X2, X3, X5 és a Mini Countryman esetében is fennáll, mintegy 4460 példány erejéig.

A BMW arra kéri a már kiszállított példányok tulajdonosait, hogy a hibaelhárításig ne használják a hálózatról töltés lehetőségét, hagyatkozzanak az autó saját hibrid rendszerére. A probléma elhárításáig a németek visszatartják a már elkészült darabok átadását és ezekre a típusokra új megrendeléseket sem vesznek fel a vizsgálat lezártáig.