Mégsem készül el a Mazda 3 alapokra épülő TCR versenyautó

A Mazda amerikai részlege jelentette be nagy büszkeséggel még tavaly októberben, hogy készül a 3-as széria túraautó-bajnokságra szánt változata. Most viszont törölni kellett a projektet a koronavírus okozta nehézségek miatt.

A Mazda USA egyik nagy bejelentése volt még tavaly októberben, hogy elkezdődött a 3-as szériára épülő TCR versenyautó fejlesztése. A hivatalos tervek szerint a négyhengeres turbós 350 lóerős járgány még idén bemutatkozott volna a túraautó-bajnokságban, ám a biztonság kedvéért még év elején 2021-re módosították az időpontot. Talán már akkor érezték, hogy komoly problémába ütközhet a projekt.

Ez után jött a koronavírus járvány, ami alapjaiban írta át az autóipar helyzetét, sok gyártót nehéz helyzetbe juttatva. Ide tartozik a Mazda is, aki költségcsökkentésre kényszerült, ami természetesen kihatással van sok nemzetközi projektre is. Ide tartozik sajnos a Mazda3 TCR versenyautó fejlesztése is, melyet most hivatalosan is elkaszáltak, azaz se idén, se jövőre nem lesz kész verzió belőle.

“A koronavírus által kialakított helyzet sajnos arra késztetett minket, hogy töröljük a Mazda3 TCR projektünket. Köszönjük minden rajongónknak és támogatónknak, hogy ekkora lelkesedéssel álltak és állnak a Mazda versenysportokban jelenléte mellé!”- fejezte kis sajnálatát Emily Taylor, a Mazda USA kommunikációs igazgatója.