Két egyedi modellel zárja a Lamborghini a villanyosítás nélküli V12-es korszakot

A Lamborghini a jövőben is kínál majd V12-es modelleket, de már csak és kizárólag hibrid kivitelben. Az utolsó két villanyosítás nélküli Lamborghini egy-egy teljesen egyedi modell lett.

Az Aventador nyugdíjba vonulásával lényegében egy korszak zárul le a Lamborghini életében, azaz innentől a legendás V12-es motor már csak elektromos kisegítéssel lesz elérhető a palettában. Persze, csak úgy nem zár le a márka egy ilyen jellegzetes korszakot, ezért most két egyedi modell erejéig megint van önmagában V12-es motorral rendelkező sportkocsi.

Az olasz gyártó ugyanis bemutatta az Invencible kupét és az Autentica roadstert, melyek csupán egy-egy példány erejéig épülnek fel. A karosszéria mindkét esetben teljesen egyedi és teljes mértékben karbonszálas műanyagból épül fel, a műszaki tartalom viszont a kifutó Aventador szériából érkezik.

Az összképet a méretes légbeömlők határozzák meg, de kimondottan jellegzetes lett a három elemből felépülő hátsó lámpa is, mely a kipufogók elhelyezkedését utánozza kicsit elforgatva.

A meghajtásért felelős 6,5 literes V12-es mindkét modell esetében 780 lóerőt képes kipréselni magából 720 Nm nyomaték mellett, a fordulékonyságért pedig a Lamborghini Dynamic Steering összkerék kormányzás felelős.

A két autó árazása nem publikus, ahogyan azt az ilyen kimondottan gyűjtői daraboknál megszokhattuk már. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy valaki annyit fog fizetni értük nagyjából, mint más 6-8 másik Lamborghiniért.