Kínos visszahívást jelentett be a Ford a Bronco Sport modellre

Alig mutatták be a Ford Bronco Sport modellt, máris visszarendelte a gyártó egy fontos beavatkozás erejéig. A hátsó futóműnél van probléma, nem sikerült rendesen meghúzni a tartó csavarokat.

Manapság nem telik el gyakorlatilag nap anélkül, hogy egy vagy több gyártó visszahívást jelentsen be. Vannak ezek között igencsak kellemetlen akciók is, amik olyan gyártási hibára mutatnak rá, amire azt hinné az ember, hogy nem igazán lehet elkövetni modern gyártási technológia mellett. Pedig de, itt van például mindjárt a Ford Bronco Sport esete is!

Kiderült ugyanis, hogy a nemrég bemutatott kompakt SUV hátsó felfüggesztés elemei nem megfelelő rögzítést kaptak, azaz több esetben is felfigyeltek hiányzó vagy nem megfelelően meghúzott csavarokra.

A visszahívásban érintett 1666 példány mindegyike a gyártó mexikói üzemében készült el tavaly július és november között. A gyártó egyelőre nem tud olyan balesetről, amit a most felfedezett hiba okozott volna, de a hiba javítása (azaz a felfüggesztés átnézése és a csavarok meghúzása esetleg pótlása) a biztonságot szem előtt tartva már napokon belül megindulhat a gyártó közleménye szerint.