Kínában már hosszabb tengelytávval is elérhető a Skoda Octavia

Több mint 4 centiméterrel távolabb kerültek egymástól a tengelyek, az egész autó pedig 6 centivel nyúlt meg. Bemutatkozott kínában a Skoda Octavia hosszított kivitele, a Pro.

Sokan nem is gondolnák, hogy Kínában mekkora hagyománya van a hosszított, nyújtott tengelytávú autóknak. Ráadásul itt nem csak az olyan batár nagy limuzinokra kell gondolni, mint mondjuk a 7-es BMW és a Mercedes S osztály, hanem bizony már a 3-as BMW is régóta elérhető a más országokban kináltnál hosszabb kivitelben. Na de megéri ezért egy külön, máshol nem kapható modellt legyártani, hogy Kínában hosszabb autóban üljenek a vásárlók? Mivel ez a világ legnagyobb felvásárló piaca, ezért igen. És ebből nem maradhatott ki most már a Skoda sem.

Meg is érkezett az Octavia negyedik generációjának nyújtott kivitele, természetesen szintén kizárólag kínai forgalmazással. Egészen pontosan 4,4 centit toldottak bele a tengelytávba a gyáriak, a kocsi hosszát pedig 4,75 méterre növelték. Ezzel ugyan még mindig nem lépett be az Octavia az 5-ös BMW és a Mercedes E osztály által uralt méretosztályba, de azért a 6 centis növekedés már szemmel láthatóan változtatta meg a modell eddig ismert arányait.

Érdekesség még, hogy az Octavia Pro a többi változattól az újra rajzolt, erősen RS inspirációval rendelkező lökhárítóival is elkülönül, illetve a tükörház és a tető is fekete fényezést kapott. Motorpaletta tekintetében nincs sok mozgástere a vásárlóknak, ugyanis egyedül az 1,4 literes 150 lovas TSI benzines erőforrás választható hétsebességes automata DSG váltóval kiegészítve.