Gyári képeken a Hyundai Kona N

Gyakorlatilag leplezés nélkül mutatta meg a Hyundai a Kona gyárilag felhergelt változatát. A külső a teljesítményhez igazodik, azaz agresszív formával és figyelemre méltó teljesítménnyel jön a sportos crossover.

Ugyan a Kona N kapcsán hivatalos leleplezési dátummal még nem szolgált a gyártó, ám egyre több jel arra mutat, hogy nem várat már sokáig magára a premier. Most például homályba burkolódzó, de leplezetlen képek érkeztek az élményautónak is beillő teljesítmény SUV-ról.

Na de miben is különbözik majd külsőleg az N változat az alap példányoktól. Természetesen agresszívabb a megjelenése, amit olyan változtatásoknak köszönhetünk, mint például a méretes méhsejt mintázattal ellátott hűtőrácsot is magába foglaló új lökhárító, vagy a kocsi alján végigfutó vörös díszléc.

Hátul két óriási kipufogót találhatunk, na meg persze a hangsúlyos diffúzor imitáció és a kettéosztott légterelő sem maradhat ki az összképből. Innen nézve még egy érdekességre felfigyelhetünk: a harmadik féklámpa nem szokványos módon került kialakításra, hanem sportkocsikat idéző háromszög dizájnt kapott.

A technikai specifikációkra egyelőre még nem tért ki részletesen a Hyundai, ám annyit már korábban elárultak, hogy a Kona N motorterében a Veloster N változatból már ismerős kétliteres turbós benzines egység dolgozik majd. Ez az erőforrás abban az autóban 279 lóerő leadására képes 350 Nm nyomaték mellett.