Bemutatkozott az új Nissan Z generáció

Múltat idéző formatervvel és 400 lóerős V6-os motorral mutatkozott be az új Nissan Z. Az európai forgalmazás továbbra is erősen kérdéses maradt.

A Nissan már egy ideje borzolja a kedélyeket az új Z sportkocsival, most viszont már nincs több tanulmány és leplezett tesztpéldány, megtörtént ugyanis a hivatalos leleplezés.

A dizájn tekintetében nincs komolyabb meglepetés, a gyáriak ugyanis alapvetően megtartották a tanulmány esetében mutogatott megoldásokat. Az egyetlen komoly változás, hogy a végső változat kapott egy kisebb hátsó szárnyat is, hogy még jobban mutasson az összkép. A megjelenés egyébként kimondottan múltidéző, azaz nem a 370Z vonalat, hanem az elsőgenerációs Datsun modelleket eleveníti meg.

A meghajtásról egy 3 literes V6-os erőforrás gondoskodik, mely 400 lóerő leadására képes 475 Nm nyomaték mellett, az erőátvitelről pedig alapesetben egy hatsebességes manuális, igény esetén pedig az automata váltó gondoskodik kilenc fokozattal.

Az új Nissan Z forgalmazásáról egyelőre csak Amerikában vannak hírek. Ott jövő tavasszal érkezik meg a szalonokba a sportkocsi, az ára pedig várhatóan 40 ezer dollár környékén alakul majd.