1000 lóerős Camaro átirattal ünnepel a Hennessey

Ugyan a „The Exorcist” Camaro nem számít újdonságnak, a Hennessey most mégis előveszi egy 30 darabos széria erejéig. A harmincadik születésnapját ünnepli így a cég.

A Hennessey még tavaly mutatta be azt a Chevrolet Camaro átiratát, melynek 6,2 literes V8-as motorja 1000 lóerő leadására képes. Érdekesség, hogy a tuning mesterek egyszerűen csak a „The Exorcist”, azaz ördögűző névvel látták el a különlegességet. Miért? Mert a Dodge Demon ellenfelének szánták a piacon. Érted? Démon!

Na szóval most ez a tavaly bemutatott járgány kerül megint rivaldafénybe, ugyanis a Hennessey bejelentette, hogy 30 példány erejéig különleges szériát csinál belőle, hogy ezzel ünnepelje a cég fennállásának harmincadik évfordulóját.

„Az Ördögűző az amerikai izomautó igazi megtestesítője, hihetetlen teljesítménye pedig bármilyen autót zavarba hoz a világon. 1991-óta csinálunk gyors autókból még gyorsabbakat, a harmincadik évfordulós autónk pedig mindent tartalmaz, amit egy szupersportkocsi gyilkosnak tartalmaznia kell”- mondta John Hennessey, a cég vezérigazgatója.

Az évfordulós Camaro ára 131 ezer dollár, ami első blikkre húzósnak hangzik, de szerencsére már tartalmazza az alapokat adó ZL1 modellt és az átalakítás árát is.