Egy Lamborghini Countach a Lego legújabb dobása

A Lego az Icons szériáját bővítette ki egy új készlettel, melyből a Lamborghini Countach 5000 QV kicsinyített mását lehet megépíteni. A felfelé nyíló ajtókról és a kis V12-es motorról sem feledkeztek meg az alkotók.

A Lego szerencsére egyre több komoly autós szettel rukkol elő manapság. Most például az Icons szériát bővítették tovább. Azt a szériát, melyben többek között a Land Rover Defender 90, a Chevrolet Corvette, a Chevrolet Camaro Z28, a Porsche 930 Turbo és a Fiat 500 szerepelt eddig.

Az új szett pedig nem más, mint a Lamborghini Countach 5000 QV, melyet a Lego most mutatott meg először, a hivatalos forgalmazás pedig július legelején kezdődik. A legendás sportkocsit 1506 darabból építhetjük össze, tehát egy elég részletes modell alakulhat ki a munkafolyamat végén.

Olyannyira, hogy az még működő felfelé nyíló ajtókkal is rendelkezik, illetve a motortérben is megtalálható a legendás V12-es erőforrás kicsinyített minimalista mása. A belső tér bordó színben alakítható ki, míg maga az autó természetesen fehér lesz.

Egyelőre az amerikai árazás ismert, ott 299 dollárba kerül majd a kis Lamborghini. Aki sokallja, az a modellt megtalálhatja a Speed Champions szériában is, ami természetesen jóval kevesebb darabból áll, viszont nagyjából tized annyiba is kerül a boltokban.